Qui som

Equip

Els ulls d’un animal tenen el poder de parlar un gran llenguatge.

– Martin Buber

El nostre equip

Soc la Míriam, Terapeuta Ocupacional des de l’any 2010.

Els primers set anys de la meva pràctica professional com a terapeuta ocupacional van ser en l’àmbit hospitalari i comunitari en salut mental. Vaig anar sumant experiències en diferents serveis i hospitals de referència. Durant aquells anys, vaig descobrir que el vincle humà-animal propiciava actituds i emocions positives en persones amb trastorn mental sever. Aspectes, que en moltes ocasions no es donaven sense la presència d’un gos. La meva curiositat em va portar a estudiar aquest camp i a encarar la meva pràctica professional en aquest tipus d’intervenció, i sense adonar-me submergir-me al món de la població infantil.

El 2018 vaig decidir deixar l’hospital SJD amb l’objectiu d’acostar la teràpia ocupacional assistida amb gossos i els seus beneficis al Vallès, formant així el meu propi projecte professional, l’Engresca’t.

Actualment, compagino l’Engresca’t amb la docència a diferents màsters universitaris i amb la pràctica professional com a terapeuta ocupacional infantil al centre Enlaira’t

Formació

  • Terapeuta ocupacional per la Universitat Autònoma de Barcelona i EUIT.
  • Postgrau en la teoria i pràctica de la Integració Sensorial per la Universitat Autònoma de Barcelona i EUIT.
  • Màster en Intervencions Assistides amb Gossos per la Universitat de Barcelona.
  • Formació continuada en intervencions específiques en pediatria: trastorn de l’espectre autista, trastorns en alimentació, problemes d’escriptura, trastorn del desenvolupament de la coordinació, observacions clíniques sensoriomotores SOSI-M i COP-R…
  • Tècnica en Educació Infantil.
  • Formació continuada en intervencions específiques en adults: abordatge del deteriorament cognitiu, la sexualitat en les persones amb discapacitat intel·lectual, el facilitador en PCP (planificació centrada en la persona), maneig de crisis d’agressivitat, conducció de grups en el treball amb drogodependents, iniciació a l’Artteràpia, violència vers les dones: anàlisi i intervenció, la mort i el dol: conèixer per acompanyar.

Equip caní

La Lia, la Hiru i el Bruc formen l’equip caní de l’Engresca’t. Han estat seleccionades i entrenades específicament per fer aquesta feina, per tal d’assegurar el seu benestar i que puguin realitzar i gaudir dels programes on intervenen de manera òptima i segura.

Lia

La Lia és una gossa molt afectuosa, li agraden molt les carícies i que li diguin coses boniques. Li encanta la interacció amb les persones, amb els altres gossos i és molt amiga dels gats. És molt alegre, sensible i respectuosa.

Hiru

La Hiru és una gosseta molt juganera i extremadament curiosa, li agrada molt aprendre coses noves! També li agrada molt la interacció amb les persones, però sobretot prefereix els adolescents. És simpàtica i molt trapella.

Bruc

El Bruc és un gos molt afectuós, li encanten les carícies i quan pares… en demana més! Té moltíssima paciència i dels tres és el més tranquil. Li encanten les persones de la tercera edat.

Per a més informació sobre el benestar animal, cliqueu aquí o continueu xafardejant la web!